Мясний пиріг (рецепт для НВЧ-печі)
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 15 хв

Мясний пиріг (рецепт для НВЧ-печі)

Приготування м'ясного пирога в мікрохвильовій печі - це значна економія часу для будь-якої господині. Завдяки прямому впливу на харчові продукти мікрохвилі сприяють приготуванню їжі в більш короткий термін в порівнянні зі звичайними методами. Також для приготування пирога в мікрохвильовій печі потрібно менше води, жирів і солі. Ну і головна перевага полягає в тому, що приготований в мікрохвильовці, м'ясний пиріг збереже вітаміни і поживні властивості продуктів, які, на жаль, зникають при використанні інших способів приготування. Готовому пирогу необхідно відстоятися у формі хвилин 15, після чого його можна вийняти для повного охолодження.

Інгредієнти

  • Борошно - 270 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Сир "Голландський" - 50 г.
  • Цукор - 5 г.
  • М'ясо (філе свинини) - 400 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Томатна паста - 30 г.
  • Тертий хрін - 15 г.
  • Білий хліб - 15 г.
  • Гірчиця - 15 г.
  • Паніровочні сухарі - 30 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Спочатку для пирога потрібно приготувати листкове тісто. Для цього розтоплене вершкове масло змішати з борошном, додати 3/4 склянки теплої води, в котрій розчинити трохи солі та цукру. Швидко замісити тісто, воно повинне бути блискучим та глянцевим. Витримати тісто в холодильнику годину, після чого розкатати його 2-3 рази, складаючи кожного разу в 3-4 шари.

  • 02

    Потім потрібно приготувати фарш. Для цього м'ясне філе перемолоти на м'ясорубці та ретельно перемішати. Для приготування начинки хліб замочити у воді, потім покришити його. Змішати разом фарш, хліб, соус, яйце, хрін, гірчицю, сіль. Застелити форму папером для випікання, викласти на нього корж з тіста.

  • 03

    На тісто покласти рівним шаром фарш з добавками, посипати пиріг тертим сиром та паніровочними сухарями. Випікати у мікрохвильовій печі близько 20 хвилин на невеликій потужності 150-200 Вт. Готовий пиріг ще повинен відстоятися у формі хвилин 15, після чого витягнути його для повного охолодження.