М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

М'ясний терін з печінкою, беконом і фісташками

Терін - страва французької кухні. Зазвичай представляє з себе «буханку» з фаршу, запечену в довгастій керамічній формі. Це дуже смачний запечений паштет, в якому, крім фаршу, є й інші великі шматочки м'яса: свинина з додаванням ніжною курячої печінки, ароматний бекон і фісташки. Відмінно підходить для святкового столу. Його перевага в тому, що його можна приготувати заздалегідь, за пару днів до урочистого заходу. За час, що залишився, він якраз ущільниться, настоїться і придбає потрібний аромат і гармонійний смак. Після урочистого заходу скибочки теріна можна використовувати в різноманітних бутербродах і тостах.

Інгредієнти

  • Свинина (окіст) - 800 г.
  • Куряча печінка - 250 г.
  • Бекон - 150 г.
  • Цибуля ріпчаста - 150 г.
  • Фісташки - 120 г.
  • Вершки - 200 мл.
  • Яйця - 2 шт.
  • Часник - 2 зубчика
  • Коньяк - 2 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Мускатний горіх - 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1 ч. л.
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.

  • 02

    Курячу печінку нарізати середніми шматочками.

  • 03

    Бекон нарізати дрібними кубиками.

  • 04

    На сковороду викласти шматочки бекону (без масла) і обсмажити не більше 1-2 хвилини, щоб бекон не згорів.

  • 05

    Потім бекон зі сковороди викласти в тарілку, а на сковороді розтопити вершкове масло. На олії обсмажити цибулю до золотистості (приблизно 5 хвилин).

  • 06

    Потім додати на сковороду печінку. Обсмажити приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

  • 07

    Окорок нарізати великими шматками, а потім, пропустивши через велику решітку м'ясорубки, зробити свинячий фарш.

  • 08

    Додати до фаршу яйця, перець, мускатний горіх, часник, видавлений через прес. Посолити за смаком і добре вимішати фарш.

  • 09

    Потім додати у фарш вершки і коньяк. Знову добре перемішати. Після чого додати обсмажену печінку і очищені фісташки.

  • 10

    Добре все перемішати, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму фаршу.

  • 11

    У продовгувату форму для випікання викласти всю суміш, утрамбувати, щоб не було порожнечі. Потім форму замотати в 2 або 3 шари фольги і прибрати її в холодильник на ніч.

  • 12

    Після цього форму у фользі поставити в глибоку форму і налити в неї води, так щоб вона доходила до половини форми у фользі.

  • 13

    Глибоку форму поставити в духовку, розігріту до 160°С і запікати 80-90 хвилин.

  • 14

    Потім, вийняти її з духовки і дати повністю охолонути. Після цього зняти з теріна фольгу і злити воду. Не виймаючи його з форми, знову накрити фольгою, а зверху поставити важкий предмет, щоб терін ущільнився. У такому вигляді прибрати його в холодильник мінімум на 8 годин.

  • 15

    Далі терін акуратно перевернути на блюдо, прикрасити за смаком і подавати.