Терін - страва французької кухні. Зазвичай представляє з себе «буханку» з фаршу, запечену в довгастій керамічній формі. Це дуже смачний запечений паштет, в якому, крім фаршу, є й інші великі шматочки м'яса: свинина з додаванням ніжною курячої печінки, ароматний бекон і фісташки. Відмінно підходить для святкового столу. Його перевага в тому, що його можна приготувати заздалегідь, за пару днів до урочистого заходу. За час, що залишився, він якраз ущільниться, настоїться і придбає потрібний аромат і гармонійний смак. Після урочистого заходу скибочки теріна можна використовувати в різноманітних бутербродах і тостах.
Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати кубиками.
Курячу печінку нарізати середніми шматочками.
Бекон нарізати дрібними кубиками.
На сковороду викласти шматочки бекону (без масла) і обсмажити не більше 1-2 хвилини, щоб бекон не згорів.
Потім бекон зі сковороди викласти в тарілку, а на сковороді розтопити вершкове масло. На олії обсмажити цибулю до золотистості (приблизно 5 хвилин).
Потім додати на сковороду печінку. Обсмажити приблизно 4-5 хвилин, періодично помішуючи.
Окорок нарізати великими шматками, а потім, пропустивши через велику решітку м'ясорубки, зробити свинячий фарш.
Додати до фаршу яйця, перець, мускатний горіх, часник, видавлений через прес. Посолити за смаком і добре вимішати фарш.
Потім додати у фарш вершки і коньяк. Знову добре перемішати. Після чого додати обсмажену печінку і очищені фісташки.
Добре все перемішати, щоб добавки рівномірно розподілилися по всьому об'єму фаршу.
У продовгувату форму для випікання викласти всю суміш, утрамбувати, щоб не було порожнечі. Потім форму замотати в 2 або 3 шари фольги і прибрати її в холодильник на ніч.
Після цього форму у фользі поставити в глибоку форму і налити в неї води, так щоб вона доходила до половини форми у фользі.
Глибоку форму поставити в духовку, розігріту до 160°С і запікати 80-90 хвилин.
Потім, вийняти її з духовки і дати повністю охолонути. Після цього зняти з теріна фольгу і злити воду. Не виймаючи його з форми, знову накрити фольгою, а зверху поставити важкий предмет, щоб терін ущільнився. У такому вигляді прибрати його в холодильник мінімум на 8 годин.
Далі терін акуратно перевернути на блюдо, прикрасити за смаком і подавати.