М'ясо по-італійськи в томатному соусі
Кількість порцій - 5
Час приготування - 2 г

М'ясо по-італійськи в томатному соусі

М'ясо по-італійськи в томатному соусі виходить дуже ніжним, соковитим, духмяним. Розмарин, базилік і чебрець надають страві особливий, неповторний аромат. Як відомо, італійці майстерно готують різні соуси до своїх традиційних страв. Успіх запропонованого блюда значною мірою залежить від томатного соусу, в якому тушкуються шматочки яловичої грудинки. Кілька порад з приготування страви: м'ясо вибирайте не заморожене, а свіже, помідори повинні бути стиглими і соковитими, базилік бажано використовувати свіжий, а не сушений. Блюдо подавати в гарячому вигляді, воно поєднується з будь-якими гарнірами, наприклад, з рисом.

Інгредієнти

  • Яловича грудинка - 1,5 кг.
  • Біле сухе вино - 200 г.
  • Розмарин - 3 гілки
  • Оливкова олія - 40 мл.
  • Помідори - 800 г.
  • Часник - 3 зубчика
  • Маслини без кісточок - 60 г.
  • Базилік - 10 г.
  • Чебрець - 3 г.
  • Сіль - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати великими шматочками розміром приблизно 3х4 см.

  • 02

    Замочити м'ясо в білому вині і розмарині на годину.

  • 03

    Маринад злити, розмарин залишити в м'ясі. На сильному вогні в глибокій сковороді обсмажити м'ясо з усіх боків на оливковій олії.

  • 04

    Воду закип'ятити, опустити туди на 2-3 хвилини помідори, перекласти в холодну воду і далі почистити їх від шкірки. Подрібнити томати в блендері.

  • 05

    У помідори додати пропущені через прес часник, дрібно нарізаний базилік, розрізані навпіл маслини і чебрець.

  • 06

    Додати соус до м'яса, посолити за смаком і тушкувати до готовності приблизно 30-40 хвилин.