М'ясо по-китайськи
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

М'ясо по-китайськи

Варіантів рецепта «м'ясо по-китайськи» незліченна безліч. М'ясо по-китайськи - це візитна картка китайської кухні. Його готують скрізь, з усіх видів м'яса і птиці. Даний рецепт найбільш простий у приготуванні і доступний за інгредієнтами. Рекомендується нарізати м'ясо поперек волокон. Таким чином, нарізне м'ясо не тільки простіше готується, але і набуває більш ніжний смак. Використання соєвого соусу дозволяє не додавати сіль у страву, так як соус дуже солоний. До м'яса по-китайськи рекомендується подавати рис, приготовлений на пару. Приготований таким чином рис не тільки зберігає в собі всі корисні вітаміни та мікроелементи, але і має гарну розсипчасту структуру.

Інгредієнти

  • Яловичина - 300 г.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Вино біле сухе - 2 ст. л.
  • Кунжутне масло - 1 ч. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Соняшникова олія - 1 ст. л.
  • Зелена цибуля - 30 г.
  • Насіння кунжуту - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо нарізати тонкими скибочками невеликого розміру.

  • 02

    Для маринаду змішати цукор, соєвий соус, вино, кунжутну олію, роздавлений часник. М'ясо покласти в маринад і залишити на кілька годин.

  • 03

    Сковороду розігріти, налити олію та обсмажити м'ясо 5 хвилин, поки не випариться рідина.

  • 04

    Нарізати зелену цибулю, додати до м'яса. Перемішати і смажити м'ясо з зеленою цибулею не більше 1 хвилини. Посипати насінням кунжуту.