М'ясо з грибами в червоному вині
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

М'ясо з грибами в червоному вині

Для цієї страви береться яловичина. Її жорсткість усувається в процесі довгого тушкування у вині. Яловичина тушкована у вині дійсно виходить набагато м'якше і набуває неповторний «французький» аромат. Соковитість м'яса досягається повільним гасінням. Червоне вино, гриби і орегано роблять смак страви особливо багатим і інтенсивним. Вино потрібно брати якісне, можна домашнє, але не міцне. Залежно від смаку використовують сухе, солодке або напівсолодке. Цю страву готують як на святковий стіл, так і просто на вечерю. Подають м'ясо гарячим, у якості гарніра краще запропонувати картопляне пюре із зеленню.

Інгредієнти

  • Селера - 2 стебла
  • Цибуля - 1 шт.
  • Червоне вино - 200 мл.
  • Курага - 100 г.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Орегано - 2 ст. л.
  • Оливкова олія - 2 ст. л.
  • Яловиче філе - 1,5 кг.
  • Борошно - 50 г.
  • Яловичий бульйон - 400 мл.
  • Печериці - 10 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Селеру, курагу, цибулю дрібно нарізати. М'ясо і гриби нарізати середніми шматочками.

  • 02

    У великій мисці змішати селеру, цибулю, вино, курагу, орегано і лавровий лист. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

  • 03

    Розігріти духовку до 160°С. Розігріти олію на сильному вогні. Обваляти м'ясо в борошні і обсмажити до злегка коричневого кольору.

  • 04

    Додати суміш з вином, влити бульйон і готувати, помішуючи, 1,5 години. Додати гриби і тушкувати ще 20 хвилин, до м'якості.