М'ятне песто з волоськими горіхами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

М'ятне песто з волоськими горіхами

Соус песто - це один з найзнаменитіших італійських соусів. До складу класичного рецепту входять оливкова олія, сир пармезан, базилік і насіння хвойного дерева пінія. Традиційно всі інгредієнти розтираються в ступці. В Італії соус песто подають до супів, до лазаньї, до пасти. Грецький варіант песто крім інших інгредієнтів включає в себе свіжу перцеву м'яту, волоські горіхи і сир фета. М'ятний соус песто з горіхами прекрасно підходить до баранини і сиру або можна просто намазувати соус на хліб. Зберігати песто потрібно в холодильнику, заливши зверху трохи оливковою олією, щоб соус довше простояв і зберіг свій приголомшливий аромат.

Інгредієнти

  • Сир фета - 300 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік лимонний - 2 ст. л.
  • Листя м'яти - 300 г.
  • Волоські горіхи - 100 г.
  • Листя базиліка - 100 г.
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Цедра лимона - 0,5 ч. л.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Cіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Волоські горіхи розтовкти товкачем.

  • 02

    Викласти горіхи на деко, а деко відправити у розігріту до 180°С духовку і обсмажити приблизно 10-12 хвилин, іноді помішуючи. Потім остудити горіхи.

  • 03

    Часник очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 04

    Листя м'яти і базиліка нарвати на шматки.

  • 05

    У комбайні подрібнити горіхи, м'яту, цедру і сік лимона, часник, сир фета, сіль і перець до однорідного стану.

  • 06

    Потім додати оливкову олію і збити суміш до загустіння.