Мус із курячої печінки з коньяком
Кількість порцій - 4
Час приготування - 20 хв

Мус із курячої печінки з коньяком

Мус із курячої печінки з коньяком за зовнішнім виглядом нагадує звичайний паштет із курячої печінки, але відмінності його за смаковими якостями незаперечні. Спробувавши приготований мус, Ви відразу ж відчуєте його ніжну структуру, яка виходить завдяки додаванню збитих вершків. Щоб ще підсилити це відчуття ніжного крему - можна протерти мус через сито. Коньяк додає в блюдо свою неповторну смакову нотку. При подачі до столу мус із курячої печінки можна помістити в тарталетки або намазати на тости.

Інгредієнти

  • Печінка куряча - 450 г.
  • Цибуля зелена - 2 ст. л.
  • Коньяк - 70 мл.
  • Вершки збиті - 70 мл.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Перець чорний духмяний мелений - 5 г.
  • Перець чорний мелений - 5 г.
  • Масло вершкове - 120 г.
  • Кмин мелений - 5 г.

Етапи приготування

  • 01

    Печінку нарізати середніми шматочками. Розігріти сковороду на вогні, покласти 2 ст. л. вершкового масла, розтопити, викласти на сковороду печінку і подрібнену зелену цибулю. Обсмажувати протягом 2-3 хвилин, перекласти в блендер.

  • 02

    Налити в сковороду коньяк, готувати, поки об'єм не зменшиться до 3 ст. л. Після чого, перелити його в блендер.

  • 03

    Також в блендер додати вершки, всипати спеції, подрібнити до однорідної маси.

  • 04

    Додати в блендер залишки вершкового масла кімнатної температури, повторно збити.

  • 05

    Перетерти масу через сито, за смаком додати сіль і перець. Викласти в банку, накрити пергаментом, поставити в холодильник на 2-3 години.