Напій "Гаряче яблуко"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Напій "Гаряче яблуко"

Цей напій дуже нагадує глінтвейн. Щоб його приготувати в домашніх умовах, потрібні ті ж супровідні інгредієнти, що і в нашому напої. Та й спосіб приготування такий же. Тільки замість вина тут використовується яблучний сік. Такий корисний безалкогольний напій можна варити як просто в холодний зимовий вечір до вечері, так і до будь-якого свята. Адже він дуже корисний завдяки яблучному соку і меду. Яблуко - джерело заліза для нашого організму, попереджає ризик серцево-судинних захворювань. А мед добре допомагає, якщо ви застудилися, та й просто для профілактики. Теплий напій буде гарно доповнювати будь-який вечір.

Інгредієнти

  • Яблучний сік - 1500 мл.
  • Мед - 4 ст. л.
  • Палочки кориці - 2 шт.
  • Гвоздика - 6 шт.
  • Перець духмяний горошком - 6 шт.
  • Апельсин (цедра) - 1 шт.
  • Лимон (цедра) - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Вилити яблучний сік і мед у велику металеву каструлю.

  • 02

    Покласти палички кориці, гвоздику, духмяний перець горошком, цедру апельсина і лимона в мішечок з марлі. Зав'язати ниткою.

  • 03

    Опустити мішечок в каструлю з соком. Поставити каструлю на середній вогонь на 5-10 хвилин або до тих пір, поки суміш не стане дуже гарячою, але ще не закипить.

  • 04

    Зняти з вогню. Викинути мішечок зі спеціями. Ополоником розлити напій у великі чашки. У кожну порцію додати свіжу паличку кориці (за бажанням).