Настоянка лимонно-м'ятна - це не тільки смачний і ніжний нектар і легкий алкогольний напій, а й також корисне питво, збагачене вітаміном С, який сприяє поліпшенню апетиту і засвоєнню їжі. При приготуванні настоянки обов'язково видаляється з м'якоті лимона біла оболонка і виймається з нарізаних часточок насіння. У них і в білій оболонці міститься речовина лімонін, яке може надати напою неприємну гіркоту. Лимонно-м'ятна настойка виходить досить кріпкувата. Але завдяки лимону і м'яті специфічний аромат горілки відсутній. Смачна настоянка з яскравим смаком лимона і м'яти, прекрасно підійде для святкового столу.
Лимони помити і зрізати цедру. Білу шкірку теж зчистити і викинути.
Нарізати лимони, шкірку, додати дрібно нарізану м'яту і залити горілкою. Залишити розчин в теплому місці на 3-4 дні.
Потім настоянку процідити, віджати м'якоть, додати цукор, перемішати і знову поставити в тепле місце на 10 днів. Кожен день пляшку необхідно струшувати (щоб цукор розчинився).