Настоянка лимонно-м'ятна
Кількість порцій - 8
Час приготування - 40 хв

Настоянка лимонно-м'ятна

Настоянка лимонно-м'ятна - це не тільки смачний і ніжний нектар і легкий алкогольний напій, а й також корисне питво, збагачене вітаміном С, який сприяє поліпшенню апетиту і засвоєнню їжі. При приготуванні настоянки обов'язково видаляється з м'якоті лимона біла оболонка і виймається з нарізаних часточок насіння. У них і в білій оболонці міститься речовина лімонін, яке може надати напою неприємну гіркоту. Лимонно-м'ятна настойка виходить досить кріпкувата. Але завдяки лимону і м'яті специфічний аромат горілки відсутній. Смачна настоянка з яскравим смаком лимона і м'яти, прекрасно підійде для святкового столу.

Інгредієнти

  • Лимон - 4 шт.
  • Горілка - 1 л.
  • Цукор - 400 г.
  • Свіжа м'ята - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Лимони помити і зрізати цедру. Білу шкірку теж зчистити і викинути.

  • 02

    Нарізати лимони, шкірку, додати дрібно нарізану м'яту і залити горілкою. Залишити розчин в теплому місці на 3-4 дні.

  • 03

    Потім настоянку процідити, віджати м'якоть, додати цукор, перемішати і знову поставити в тепле місце на 10 днів. Кожен день пляшку необхідно струшувати (щоб цукор розчинився).