Натиліас
Кількість порцій - 2
Час приготування - 50 хв

Натиліас

Натіліас - дуже смачний і ніжний десерт, який порадує вас своїм м'яким смаком. Він настільки ніжний, що відразу тане в роті. А все завдяки ванілі, яка надає такий смак вашій страві. Не дивлячись на те, що десерт готується не дуже швидко, все ж він того вартий. Адже найніжніший смак ванілі із вершками, молоком і корицею зроблять свою справу. Десерт має дуже презентабельний вигляд, тому ви можете подавати його і гостям у свято, і просто до сімейної вечері. Він заворожує всіх своїм смаком буквально з першої ложечки. Тому що ця страва досконала як на смак, так і його зовнішній вигляд. Печиво для нього краще вибирати пісочне.

Інгредієнти

  • Молоко - 200 мл.
  • Вершки 30% - 80 мл.
  • Лимон - 1 шт.
  • Кориця мелена - 1 г.
  • Печиво - 4 шт.
  • Ванільний стручок - 0,5 шт.
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Борошно кукурудзяне - 30 г.
  • Цукор - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    Жовтки відокремити від білків, з лимона зняти цедру, ваніль розрізати уздовж.

  • 02

    У невелику каструлю вилити молоко, поставити на вогонь, додати половину цедри лимона, покласти паличку кориці, половину ванілі, довести до кипіння, після, варити на маленькому вогні 2 хвилини.

  • 03

    Жовтки змішати в мисці з цукром, влити вершки і висипати борошно, збити до піни.

  • 04

    Для водяної бані влити в окрему каструлю 1 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, зменшити до середнього.

  • 05

    У молоко влити невеликою цівкою вершково-яєчну суміш, витягнути ваніль, цедру і корицю, перелити в металеву миску, поставити на заздалегідь приготовлену водяну баню.

  • 06

    Варити на водяній бані 4-5 хвилин, при цьому постійно змішувати, уникаючи прилипання суміші до дна.

  • 07

    У порційну форму викласти частину суміші, зверху покласти 1 печиво, зверху другу частину маси і знову 1 печиво. Прибрати в холодильник на 25 хвилин. При подачі посипати зверху меленою корицею.