Німецький салат з картоплею
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Німецький салат з картоплею

Картопляні салати - це класика німецької кухні. Блюдо на основі картоплі з додаванням цибулі, огірка, ковбаси чи шпику, бульйону і навіть яблук можна приготувати абсолютно по-різному. Для німецького картопляного салату годиться тільки «воскова картопля» - та, яка не розварюється. Можна відварити картоплю для салату заздалегідь (за ніч) і залишити в холодильнику. Переважно відварювати картоплю "в мундирі". Ситний і простий у приготуванні німецький картопляний салат є відмінним доповненням до м'ясних страв. Такий салат є прекрасною закускою до міцних напоїв і асоціюється з холодною порою року, коли ми вживаємо багато ситної і жирної їжі.

Інгредієнти

  • Картопля - 2 шт.
  • Сосиска - 1 шт.
  • Огірки мариновані (невеликі) - 3 шт.
  • Каперси - 2 ч. л.
  • Зелена цибуля - 2 пера
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Вершки 33% - 1,5 ст. л.
  • Гірчиця діжонська - 1,5 ст. л.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Картоплю відварити в мундирі.

  • 02

    Сосиску порізати на шматочки і обсмажити на сковороді на соняшниковій олії.

  • 03

    Мариновані огірки порізати на невеликі шматочки.

  • 04

    Для соусу змішати майонез, вершки і гірчицю.

  • 05

    Цибулю дрібно порізати.

  • 06

    Картоплю очистити і порізати на кубики. Змішати всі інгредієнти і заправити соусом.