Хоча страва і має назву "Новорічний аппетайзер", все ж робити цю закуску можна до будь-якого зручного випадку. Оскільки закуска дуже легко робиться, виготовляти її можна і до звичайного сніданку, щоб мазати нею хліб або їсти з овочами. Вона додає інший, але дуже апетитний смак страві. Крем- сир дуже ніжний, а разом із вершками він взагалі виходить ще більш легкий і навіть повітряний. Завдяки цьому вся закуска стає дуже приємною. Крім того, тут використовують зелень і червону ікру. А ці інгредієнти дуже і дуже корисні. Адже зелень дуже важлива для нашого організму, особливо в період авітамінозу. А ікра багата йодом і фосфором.
Збити міксером крем-сир зі сметаною.
Додати лимонний сік, подрібнені кріп і цибулю-шалот, вершки, сіль і перець. Ще раз збити міксером на середній швидкості.
Викласти кремову суміш в стопки, зверху покласти красну ікру. Закуску можна прикрасити гілочками свіжого кропу.
Подавати можна з крекерами, скибочками підсмаженого хліба, картоплі або сирих овочів.