Чізкейк завжди приходить на допомогу тим, хто любить солодке, але і в той же час стежить за фігурою. Адже що може бути краще, ніж смачний десерт і невелика кількість калорій? А все завдяки тому, що чізкейк - це 90% сиру. А кисломолочний сир, як відомо - це джерело білка, який дуже необхідний нашому організму. Щоб десерт виглядав більш барвисто і яскраво, прикрасьте його персиком перед подачею (хоча для цього можна взяти і будь-який інший фрукт). Таким чином ви порадуєте своїх гостей смачним десертом, який буквально тане в роті завдяки ніжності сиру і соковитості фруктів. З таким десертом із задоволенням п'ється чай і кава.
Печиво подрібнити в крихту в блендері.
Туди ж додати розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати в блендері.
Висипати отриману крихту у форму, утрамбувати по дну і стінкам форми (висота бортиків приблизно 6-7 см.). Поставити форму в розігріту до 160°C духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.
Потім вийняти форму з духовки і дати повністю охолонути.
Вершковий сир покласти в миску і розім'яти вінчиком.
До сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор, борошно, лимонний сік. Гарненько перемішати, щоб вийшла однорідна маса. Але ні в якому разі не збивати.
Влити в суміш, вершки і акуратно перемішати.
Остиглу форму, в якій знаходитися готова основа, щільно обернути в три-чотири шари широкою фольгою. Форма буде занурена у воду, тому потрібно обернути так, щоб вода не проникла всередину.
Акуратно влити начинку в форму. Потім поставити форму в більше деко і наповнити його окропом так, щоб вода доходила приблизно до середини форми.
Поставити деко в духовку розігріту до 160°С (бажано використовувати тільки нижній нагрів). Випікати в таких умовах приблизно 75-80 хвилин.
Потім відкрити дверцята духовки, вимкнути духовку і залишити остигати чізкейк в духовці.
У процесі охолодження чізкейк повинен сам відокремитися від стінок форми, а верхній бортик печива відламатися. Якщо цього не сталося, акуратно відокремити його від стінок ножем.
Готовий чізкейк покласти в холодильник на добу.
При подачі прикрасити чізкейк шматочками консервованих персиків.