Чізкейк Нью-Йорк
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г 30 хв

Чізкейк Нью-Йорк

Чізкейк завжди приходить на допомогу тим, хто любить солодке, але і в той же час стежить за фігурою. Адже що може бути краще, ніж смачний десерт і невелика кількість калорій? А все завдяки тому, що чізкейк - це 90% сиру. А кисломолочний сир, як відомо - це джерело білка, який дуже необхідний нашому організму. Щоб десерт виглядав більш барвисто і яскраво, прикрасьте його персиком перед подачею (хоча для цього можна взяти і будь-який інший фрукт). Таким чином ви порадуєте своїх гостей смачним десертом, який буквально тане в роті завдяки ніжності сиру і соковитості фруктів. З таким десертом із задоволенням п'ється чай і кава.

Інгредієнти

  • Печиво розсипчасте - 300 г.
  • Вершковий сир - 500 г.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Вершки - 150 мл.
  • Цукор - 120 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошко - 20 г.
  • Лимонний сік - 1 ст. л.
  • Ванільний цукор - 10 г.
  • Консервовані персики - 1 банка

Етапи приготування

  • 01

    Печиво подрібнити в крихту в блендері.

  • 02

    Туди ж додати розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати в блендері.

  • 03

    Висипати отриману крихту у форму, утрамбувати по дну і стінкам форми (висота бортиків приблизно 6-7 см.). Поставити форму в розігріту до 160°C духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.

  • 04

    Потім вийняти форму з духовки і дати повністю охолонути.

  • 05

    Вершковий сир покласти в миску і розім'яти вінчиком.

  • 06

    До сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор, борошно, лимонний сік. Гарненько перемішати, щоб вийшла однорідна маса. Але ні в якому разі не збивати.

  • 07

    Влити в суміш, вершки і акуратно перемішати.

  • 08

    Остиглу форму, в якій знаходитися готова основа, щільно обернути в три-чотири шари широкою фольгою. Форма буде занурена у воду, тому потрібно обернути так, щоб вода не проникла всередину.

  • 09

    Акуратно влити начинку в форму. Потім поставити форму в більше деко і наповнити його окропом так, щоб вода доходила приблизно до середини форми.

  • 10

    Поставити деко в духовку розігріту до 160°С (бажано використовувати тільки нижній нагрів). Випікати в таких умовах приблизно 75-80 хвилин.

  • 11

    Потім відкрити дверцята духовки, вимкнути духовку і залишити остигати чізкейк в духовці.

  • 12

    У процесі охолодження чізкейк повинен сам відокремитися від стінок форми, а верхній бортик печива відламатися. Якщо цього не сталося, акуратно відокремити його від стінок ножем.

  • 13

    Готовий чізкейк покласти в холодильник на добу.

  • 14

    При подачі прикрасити чізкейк шматочками консервованих персиків.