Нохат шорак
Кількість порцій - 4
Час приготування - 4 г 30 хв

Нохат шорак

Нохат Шорак - це узбецька страва. Там вона вважається національною, роблять її з баранини. Її можна віднести до категорії "гарячі страви", і подавати можна на обід. Страва готується досить швидко, а насолоджуватися її пряним смаком і соковитим ароматом ваші гості будуть теж недовго, тому що така смачна страва не затримується на столі. М'ясо робить її досить ситною, а овочі надають соковитості і м'якості. В результаті - дуже смачна чудова страва, яка надовго запам'ятається вашим гостям.

Інгредієнти

  • Сухий нут - 2,5 стакана
  • Баранина або яловичина - 0,5 кг.
  • Кмин - 1 ч.л.
  • Сіль - 2 ч.л.
  • Чорний перець горошок - 3-4 горошка
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Кайєнский перець - 0,5 ч.л.
  • Вода

Етапи приготування

  • 01

    Замочити нут в теплій воді на не менше ніж 4 години. Перевірити рівень води через 2 години, додати ще води, якщо потрібно. Нут швидко вбирає воду, тому необхідно переконатися, що її достатньо. Коли він буде готовий, нут потрібно промити і покласти в скороварку.

  • 02

    Помістити шматки м'яса зверху нуту. Додати сіль, кмин, чорний перець і залити водою, щоб покрити м'ясо. Потрібно довести все до кипіння і зняти піну. Закрити кришку скороварки і готувати протягом 30 хвилин на середньому вогні.

  • 03

    Тим часом потрібно приготувати салат, який йде на верхню частину страви. Розрізати цибулю на кільця. Розрізати помідори таким же чином. Додати кайенський перець, сіль і добре перемішати.

  • 04

    Як тільки час пройшов (30 хвилин), потрібно вийняти м'ясо і нарізати його на дрібні шматочки. Помістити нут на велику тарілку, зверху покласти м'ясо і покрити цибулею і салатом з помідорів.