Для всіх любителів солодощів представляємо рецепт десерту нуга з фісташками. Це дуже корисний десерт, до того ж, до великої радості прихильників низькокалорійної їжі, це ще і дієтичний десерт. У ньому міститься дуже мало калорій. При цьому, десерт ще й дуже корисний, так як у великій кількості містить фісташки. А фісташки, як відомо, багаті протеїнами, не містять холестерину і непов'язаних жирів. Фісташки мають високий вміст харчової клітковини. До того ж - це багате джерело важливих для організму людини мікроелементів. У них містяться мідь, марганець, фосфор, калій і магній. При всіх вищеописаних перевагах даного десерту, слід згадати ще один важливий - десерт, до того ж, дуже смачний.
Розігріти духовку до 180°С, підсмажити мигдаль хвилин 10. Знизити температуру до 100°С, тримати горіхи в духовці, поки не знадобляться. Нагріти мед до 120°С.
Нагріти перший цукор (190 г.), воду (75 г.) та глюкозу до 150°С. Коли мед нагріється до 100°С, почати збивати яєчний білок з другим цукром (10 г.) та сіллю. Влити нагрітий до 120°С мед в білок, продовжуючи збивати. Влити нагріту цукрову суміш (фактично вже карамель). Збивати до тих пір, поки суміш не охолоне до 50°С, тоді додати цукрову пудру, масло какао, мигдаль та фісташки. Розмішати дерев'яною ложкою.
Викласти масу на силіконовий килимок чи папір для випікання, накрити другим килимком чи листом паперу, розкатати до товщини 1-2 см. Охолодити до застигання, зняти папір, нарізати на порції, загорнути нугу у плівку.