Горіховий торт зі згущеним молоком
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г

Горіховий торт зі згущеним молоком

Існує кілька варіантів приготування горіхових тортів. Товчені горіхи можна додати в тісто, а можна - в крем. Є рецепти, за якими ними пересипають коржі. У запропонованому рецепті горіхи як інгредієнт використовують лише для прикраси торта: верхній корж, змащений смачним масляним кремом зі згущеним молоком, у відповідності зі своєю фантазією прикрашають тертим шоколадом і горіхами. Причому, горіхи можна вибрати будь-які: волоські, арахіс, фундук або мигдаль. Ще одна особливість цього рецепту в тому, що в крем додають мак. Спробуйте: дуже смачно.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Цукор - 300 г.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Сметана - 300 г.
  • Масло вершкове - 200 г.
  • Молоко згущене - 200 г.
  • Мак - 20 г.
  • Шоколад - 50 г.
  • Горіхи - 70 г.

Етапи приготування

  • 01

    Змішати просіяне борошно з цукром. Додати соду, яйця, сметану і довести тісто до однорідної консистенції. Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто у форму і випікати близько 30 хвилин.

  • 02

    Готовий пиріг розрізати на 3 коржі. Розм'якшене вершкове масло збити зі згущеним молоком. Третину крему відкласти. Мак залити окропом на 5 хвилин, а потім додати в 2/3 крему.

  • 03

    Кожен корж змастити кремом з маком, а верхній - кремом без маку. Прикрасити торт тертим шоколадом і горіхами.