Що може бути корисніше поєднання горіхів і меду? Риторичне питання, чи не так? Скориставшись запропонованим рецептом, Ви отримаєте два в одному: чудові, ароматні ласощі і унікальний цілющий засіб, що зміцнює імунітет, постачає організм енергією. А про те, як допомагають горіхи з медом у лікуванні багатьох недуг, написана не одна дисертація. Важлива умова: мед повинен бути натуральним. Мікс з різних горіхів (волоські, кедрові, фундук, мигдаль, кеш'ю) попередньо промивають і обсмажують в духовці. Одна чайна ложечка цієї корисної смакоти вранці - і організм скаже Вам: "Спасибі!". Така начинка гарна також для пирогів або пахлави.
Горіхи промити, підсмажити в духовці.
Банки стерилізувати.
Видалити все зайве лушпиння і обережно скласти горіхи в банку.
Потроху залити в банку мед, поки він не покриє всі горіхи. Почекати, коли осяде мед і долити ще, якщо потрібно.
Закрити кришкою і дати настоятися пару днів.