Вівсяні талери
Кількість порцій - 12
Час приготування - 50 хв

Вівсяні талери

Талер - це назва великої срібної монети, яка в XVI-XIX століттях відігравала важливу роль у грошовому обігу Європи і в міжнародній торгівлі. Дуже скоро талер зайняв домінуюче положення в міжнародній торгівлі. Хоч і на сьогоднішній день талера, як грошової одиниці не існує ми вам пропонуємо сьогодні стати фальшивомонетниками і зробити власні, нехай і вівсяні талери. Якщо у вас є діти, то спечіть їм таке прекрасне печиво. До речі, з дітьми можете і обіграти цю ситуацію з грошима. Вийде дуже весело, незабутньо і креативно, до того ж ще й дуже смачно. А ще таке печиво вважається дієтичним і корисним, тому що в ньому багато корисних вівсяних пластівців і мигдалю.

Інгредієнти

  • Мигдаль - 50 г.
  • Борошно пшеничне - 300 г.
  • Какао-порошок - 30 г.
  • Вівсяні пластівці - 350 г.
  • Родзинки - 150 г.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор-пісок - 330 г.
  • Розпушувач тіста - 15 г.
  • Яйця - 5 шт.
  • Вершкове масло - 150 г.
  • Цукор ванільний - 25 г.

Етапи приготування

  • 01

    Мигдаль змолоти в блендері. 2 ст. л. цукру залити 0,3 склянки води. Варити сироп, поки цукор повністю не розчиниться. Охолодити.

  • 02

    Змішати борошно, 50 г. вівсяних пластівців, розпушувач, какао, цукор, який залишився і вершкове масло. Влити 1 яйце і 1 жовток. Змішати в однорідну масу разом із сиропом. Накрити тісто харчовою плівкою і поставити в холодильник.

  • 03

    В 1 ст. л. вершкового масла обсмажити 300 г. вівсяних пластівців. Родзинки промити.

  • 04

    Для начинки 3 білки збити з 1 дрібкою солі, поступово всипати ванільний цукор і збивати ще 5 хвилин. Додати вівсяні пластівці і родзинки, змішати міксером.

  • 05

    Розділити тісто на чотири частини. Розкачати по 4-5 мм. Вирізати кола по 6 см. в діаметрі.

  • 06

    Викласти кружечки на деко, змащене маслом. На кожен кружечок покласти чайну ложку начинки і накрити іншим кружечком. Придавити по краях. Випікати 20 хвилин у духовці при температурі 180°С.