Вівсяні кекси
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Вівсяні кекси

Вважається, що овес - злак, що надає силу і витривалість. Недарма один із видів вівсяних пластівців отримав свою назву від імені міфічного героя-богатиря стародавньої Греції - Геркулеса. Наявність у складі вівсяних пластівців легкозасвоюваних білків дозволяє вважати їх дієтичним продуктом, хоча їх калорійність не так вже й мала. Маючи у своєму складі цілий ряд найважливіших вітамінів і мікроелементів, володіючи багатьма корисними властивостями, вівсяні пластівці є незамінним продуктом. У запропонованому рецепті рекомендується використовувати їх як інгредієнт для випічки кексів. Смачні, корисні, приготовані з простих, доступних продуктів вівсяні кекси, без сумніву, сподобаються Вашим домашнім.

Інгредієнти

  • Борошно - 250 г
  • Цукрова пудра - 15 г
  • Масло вершкове - 30 г
  • Молоко - 250 мл
  • Вівсяні пластівці - 250 г
  • Гарбузове насіння - 40 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Мед - 40 г

Етапи приготування

  • 01

    Розігріваємо духовку до 250 градусів.

  • 02

    Змащуємо форму для випікання вершковим маслом.

  • 03

    Висипаємо борошно і цукор у велику миску. Додаємо масло. Руками перемішуємо борошно з маслом до однорідного стану.

  • 04

    Додаємо молоко, постійно перемішуючи.

  • 05

    Додаємо пластівці та вимішуємо суміш до утворення однорідного та легкого тіста.

  • 06

    На столі розкачуємо тісто завтовшки 4 сантиметри. Склянкою або чашкою витискаємо кекси.

  • 07

    Викладаємо в форму, зверху посипаємо насінням та випікаємо в духовці близько 12-15 хвилин до утворення золотистої скоринки.