Вівсяний пиріг з вишнею
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 10 хв

Вівсяний пиріг з вишнею

Корисний вишневий пиріг з вівсяною крупою. Вівсяною крупою замінено частину борошна. Для цього пирога радимо брати не вівсяну крупу, яку потрібно варити, а вівсяні пластівці швидкого приготування, тоді вона не буде потрапляти крупинками в тісті. Вишню можна використовувати як свіжу (якщо це сезон вишні), так і заморожену, попередньо її розморозивши. А можете взяти консервовану, тоді пиріг набуде новий смак і стане солодшим. Будь-які інші ягоди (або суміш ягід, а також фрукти, особливо якщо вони свіжі та сезонні) теж підійдуть просто прекрасно, але тоді необхідно трохи відрегулювати кількість цукру або посипати ягоди (фрукти) цукром, якщо вони кислі. Зверху пиріг можна присипати кокосовою стружкою, горіхами або мигдалевою стружкою.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 100 г.
  • Крупа вівсяна - 200 г.
  • Цукор - 150 г.
  • Яйце куряче - 5 шт.
  • Вишня - 400 г.
  • Ваніль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Збити яйця з цукром. До цієї суміші додати вівсяну крупу (або пластівці). Перемішати і додати просіяне борошно. Замішати тісто.

  • 02

    Духовку розігріти до 180°C. Вилити тісто у форму, зверху покласти вишні (без кісточок) і поставити в духовку. Випікати пиріг близько 50 хвилин.