Вівсяна каша з інжиром і теплим медовим соусом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Вівсяна каша з інжиром і теплим медовим соусом

Вашій увазі представлений рецепт для тих, кому надокучив класичний сніданок. Вівсяна каша – традиційний сніданок англійців, один з найпопулярніших сніданків в Європі, особливо серед тих, хто дотримується здорового харчування. І це не просто так. Адже, напевно, всім відомі неймовірно корисні властивості цієї зернової культури. Підкуповує також швидкість приготування і подальше тривале відчуття ситості. У кашу часто додають різні фрукти, сухофрукти, мед і горіхи. У даному ж рецепті пропонується до звичайної каші додати свіжі скибочки інжиру, доведені до м'якості в ароматному медовому соусі з кедровими горішками.

Інгредієнти

  • Вівсяна каша - 80 г
  • Молоко - 300 мл
  • Мед - 20 г
  • Ваніль - 3 г
  • Кориця паличка - 1 шт.
  • Горіхи кедрові - 15 г
  • Інжир - 2 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Налити молоко в сотейник і додати чайну ложку меду. Поставити сотейник на невеликий вогонь і нагріти. Додати до молока ваніль і паличку кориці. Довести молоко до кипіння, додати вівсянку і варити, постійно помішуючи, близько 5-7 хвилин. Вимкнути вогонь і видалити паличку кориці. Накрити сотейник кришкою і залишити на кілька хвилин.

  • 02

    Інжир помити і нарізати скибочками. Кедрові горіхи обсмажити на сухій сковороді кілька хвилин. Додати до горіхів корицю, скибочки інжиру, 1 столову ложку меду і 1 столову ложку води. Близько 3-4 хвилин варити на середньому вогні до загусання. Додати соус з фруктами в кашу.