Окрошка на квасі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Окрошка на квасі

Практично кожна кухня світу має у своєму національному меню холодний суп – прекрасну страву для спекотних днів (тим більше що літо, здається, в останні роки стає все гарячіше і сонячніше). У нашій країні це, звичайно ж, всіма улюблена окрошка. За кількістю різних варіацій (адже в окрошку можна «кришити» все, що завгодно), ця перша страва може позмагатися хіба що з італійською піцою. Отже, Вашій увазі неповторна окрошка на квасі. Любителі цього корисного і натурального напою по достоїнству оцінять цей простий рецепт. Саме завдяки додаванню квасу окрошка набуває золотистий, схожий на наваристий м'ясний супчик, колір. А ніжні шматочки яловичини надають супу особливу вишуканість.

Інгредієнти

  • Квас - 500-600 мл
  • Яловичина - 200 г
  • Свіжі огірки - 2 шт.
  • Редис - 5 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Яйця - 3 шт.
  • Зелена цибуля - 50 г
  • Кріп - 40 г
  • Сметана - 150 г
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яловичину відваріть до готовності та наріжте кубиками.

  • 02

    Картоплю відваріть в мундирі, остудіть, очистіть та наріжте кубиками.

  • 03

    Огірки очистіть від шкірки та наріжте кубиками або соломкою.

  • 04

    Редис наріжте кружечками.

  • 05

    Кріп дрібно подрібніть.

  • 06

    Яйця відваріть вкруту та наріжте кубиками.

  • 07

    Зелену цибулю дрібно поріжте, перекладіть до глибокої тарілки або спеціальної ступки, посипте сіллю та добре розітріть її до появи соку.

  • 08

    Потім у великій мисці з'єднайте нарізані м'ясо, картоплю, огірки, редис, кріп, яйця та розтерту зелену цибулю.

  • 09

    Для подачі отриману суміш для окрошки розкладіть по тарілках та залийте охолодженим квасом (до кожної тарілки можна навіть додати кілька кубиків льоду), заправте за смаком сметаною, посипте сіллю та перцем.