Це один з найблільш смачних варіантів приготування оладок, ніжний смак яким надають яблука. Використовувати краще солодкі яблука: очистити їх, вирізати насіння, нарізати на скибочки 3 мм завтовшки, скропити соком лимона. Наливати по ополонику або половині ополоника в залежності від того, якого розміру оладки хочете отримати. На сковорідці оладки потрібно перевертати, як тільки на поверхні з'являються дірки. Перед подачею оладки по-німецьки з яблуками потрібно посипати раніше перемішаним з корицею цукром.
Змішати в мисці 50 г. цукру і корицю, перемішати.
В окремій мисці змішати борошно, сіль і цукор, що залишився. Обережно влити молоко, по одному додати яйця, ретельно перемішати.
Очистити яблука, нарізати шматочками. Полити яблука лимонним соком, перемішати.
Поставити сковороду на маленький вогонь, покласти 0,5 ст. л. масла, розтопити, налити ополоником тісто на сковороду, обсмажити з одного боку, після - з іншого, повторити таким же чином з рештою тіста.
При подачі перекласти оладки на тарілку, посипати корицею і цукром.