Оладки з пшоняної каші
Кількість порцій - 2
Час приготування - 30 хв

Оладки з пшоняної каші

Оладки з пшоняної каші - це не тільки смачно, але й корисно. Пшоняна каша має дуже корисні властивості. Містить фтор, корисний для зубів; магній для нервової системи; мідь для еластичності тканин, кремній для кісток і знову ж таки зубів; калій, потрібний для серця. Універсальний варіант оладок можна готувати з пшоняної каші, що залишилася після обіду. Каша повинна бути більш крутою, ніж розвареною. Оладки виходять смачними, повітряними і незвичайними. Часу йде не дуже багато, але смачна новинка у вашому меню забезпечена. Їдять їх зі сметаною, варенням, медом, джемом, запиваючи молоком, компотом або киселем.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Молоко - 200 мл.
  • Борошно пшеничне - 4 ст. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Розпушувач - 0,3 ч. л.
  • Пшоно - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити пшоно. Додати в кашу яйце, влити молоко, додати борошно, розпушувач, цукор і сіль. Перемішати.

  • 02

    Розігріти сковороду, налити рослинну олію, викласти партію оладок, накрити кришкою сковороду, смажити 2 хвилини, перевернути на іншу сторону, смажити ще 2 хвилини при закритій кришці.

  • 03

    Подавати оладки зі сметаною, джемом або медом.