Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром

Оладки - відмінний варіант для сніданку. Оладки зі шпинатом, в'яленими помідорами і сиром готуються швидко, відмінні за смаком і поживні. Шпинат відомий своєю високою поживною цінністю. Його листя містять 34% білка і 4,58% жиру, 0,5-1,4% вуглеводів і 2,1% мінеральних речовин. За вмістом білка шпинат поступається тільки м'ясу. Шпинат рекомендується частіше вживати в їжу. Щоб прибрати надлишок жиру, готові оладки потрібно викласти на паперові рушники. Можна зберегти оладки свіжими протягом двох-трьох днів. Для цього необхідно зробити між ними прошарки з фольги або пергаменту, помістити в целофановий пакет і зберігати в холодильнику.

Інгредієнти

  • Борошно - 200 г.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 100 мл.
  • Твердий сир - 100 г.
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Листя шпинату - 50 г.
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Орегано - 1 ч. л.
  • В'ялені помідори - 4 шт.
  • Оливкова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно з розпушувачем, сіллю і орегано. Додати молоко і сметану. Збити вінчиком всю масу до однорідної консистенції.

  • 02

    Додати дрібно порізаний шпинат, перець, помідори і тертий сир.

  • 03

    Обсмажувати оладки на олії з обох боків до золотисто-коричневого кольору.