Салат "Олів'є" - наш старий добрий знайомий, обов'язковий атрибут зустрічі Нового року, коли господині готують і різні новомодні салатики, але "Олів'є" - це святе, він повинен бути на столі. Багато хто з нас із року в рік готує його в незмінному вигляді. Але ж цей простий у приготуванні салат - благодатне поле для імпровізацій. Додайте новий інгредієнт, і салат придбає несподівані відтінки смакових фарб. Так в запропонованому варіанті салату поряд з традиційними інгредієнтами використовують оливки. Несподівано? Але дуже креативно, смачно і корисно. Постійність - хороша риса, але не в кулінарії. Щоб продовжити життя улюбленим, але будемо чесними, стравам, що трохи "приїлися", не бійтеся експериментів.
Яйця відварити, охолодити, очистити. Нарізати їх кубиками.
М'ясо відварити в підсоленій воді. Потім злити воду і охолодити. М'ясо нарізати кубиками або скибочками.
Картоплю помити, відварити, охолодити, очистити, нарізати кубиками або скибочками. Оливки нарізати скибочками.
Огірки нарізати кубиками або соломкою. З горошку злити рідину.
Всі інгредієнти з'єднати. Додати майонез і перемішати салат.