Омлет зі шпинатом
Кількість порцій - 2
Час приготування - 20 хв

Омлет зі шпинатом

Незважаючи на те, що міф про рекордно високий вміст заліза в шпинаті був благополучно розвінчаний ще в минулому столітті (як з'ясувалося, вчений, який досліджував його, пропустив кому в результатах досліджень, перетворивши дріб в ціле число), він як і раніше займає лідируючі позиції в хіт-параді корисних продуктів. Листя шпинату містять велику кількість вітамінів (особливо вітаміну К, необхідного для здоров'я кісток) і антиоксидантів. Так що, з'ївши на сніданок ось цей апетитний омлет зі шпинатом, можете себе привітати - ви отримали ситну, але при цьому дієтичну та корисну їжу!

Інгредієнти

  • Шпинат (свіжий або заморожений) - 150 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Молоко - 300 мл
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія для смаження - 1,5 ст.л.
  • Спеції - за смаком
  • Тертий сир - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, трохи разморозьте його. Листя свіжого шпинату промийте, обсушіть і наріжте (не надто дрібно).

  • 02

    Яйця з'єднайте з молоком і сіллю і збийте (краще міксером).

  • 03

    Додайте шпинат, перемішайте.

  • 04

    У сковороді розігрійте рослинну олію, влийте шпинатно-яєчну суміш. Додайте приправи за смаком.

  • 05

    Накрийте кришкою сковороду і смажте омлет на повільному вогні до готовності. Потім за бажанням можна посипати омлет тертим сиром, вимкнути вогонь, знову накрити кришкою і дати сиру розплавитися.