Омлет-суфле з шинкою і сиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Омлет-суфле з шинкою і сиром

Омлет - це дуже звичне для всіх блюдо. Всі господині його люблять за те, що воно швидке в приготуванні, і до його складу входять прості компоненти. Омлет-суфле з шинкою і сиром - це надзвичайний рецепт приготування омлету, який прийшов до нас із французької кухні. Дуже вдале за смаком поєднання шинки і сиру добре доповнює і збагачує смак омлету. Перед тим, як вийняти з духовки готовий омлет, потрібно перевірити виделкою, чи достатньо він пропікся, потім дати йому кілька хвилин охолонути, щоб було зручніше різати на порції, і подавати до столу. Прекрасний ніжний і легкий сніданок готовий!

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 6 шт.
  • Шинка - 100 г.
  • Цибуля-порей - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Сметана - 200 мл.
  • Вершки 25% - 100 мл.
  • Сир - 50 г.
  • Горіх мускатний - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Яйця збити зі сметаною в мисці, влити вершки, додати подрібнену петрушку, мускатний горіх, за смаком сіль і перець.

  • 02

    Суміш з миски змішати з натертим сиром.

  • 03

    Нарізати шинку кубиками, обсмажити на вершковому маслі на сковороді, додати цибулю-порей, обсмажити до м'якості порею.

  • 04

    Влити в сковороду яєчну суміш, поставити в духовку сковороду, температура духовки 180°C, випікати 20 хвилин. Витягнути з духовки, дати настоятися омлету.