Якщо ви хочете самі своїми руками приготувати швидко закуску до пива, наприклад, або ж просто якусь легку страву для перекусу, тоді кільця з цибулі в клярі будуть як раз до речі. Справа в тому, що готувати їх дуже просто і швидко, але в той же час ви отримаєте смачну і натуральну закуску. Адже вона буде приготовлена в домашніх умовах. Крім того, цибуля дуже корисна для організму, адже вона - найкращий засіб при авітамінозі і для зміцнення організму. У ній багато вітамінів груп А, В, С. А ефірні масла цибулі допомагають при застудних захворюваннях. Якщо її запекти в клярі, то вона не буде такою неприємною на смак, як в сирому вигляді.
Спочатку потрібно нагріти духовку до 200°C. У великій мисці змішати борошно, сіль, перці. Потім змішати йогурт (250 г.), яйця та борошно, і вінчиком збити масу до однорідного тіста. Вийшла суміш для кляру. Чіпси подрібнити та помістити в окрему посудину. Цибулю нарізати на кільця, шириною 1 см.
Постелити пергамент на деко та змастити олією. Віправити в гарячу духовку на 8 хвилин - або поки олія не почне шипіти. А тим часом потрібно обваляти кільця з цибулі у борошняній суміші з великої миски. Опустити кожне кільце у кляр та дати зайвому стекти. Потім обваляти кільця у подрібнених чіпсах.
Готові кільця викласти на деко та випікати кожну сторону до золотистої шкірочки по 8 хвилин в середньому. Чіпси краще брати зі смаком бекона або курки. Замість чіпсів підійдуть паніровочні сухарі або волоські горіхи - для гурманів. Соус для кілець приготувати з такого ж йогурту (200 г.), додавши до нього подрібнений часник та зелень кропу.