Ви коли-небудь пробували справжній цибулевий суп по- французьки? Ні? Пропонуємо приготувати це популярне фірмове блюдо більшості французьких ресторанів за нашим рецептом. В давнину ця страва була їжею бідняків. Легкий, але дуже поживний, завдяки яловичому бульйону, на якому він готується, простий у приготуванні супчик припаде до смаку всім членам вашої родини. Незвичайний дивовижний смак і рум'яний золотисто -коричневий колір страві надає тушкована на повільному вогні цибуля. Деякі кухарі у Франції можуть доводити пасеровку до кількох годин, домагаючись особливої глибини смаку.
Для приготування бульйону потрібно: яловичину покласти в каструлю і залити 1,2 л. води. Посолити за смаком і додати духмяний перець горошком. Варити близько 1,5-2 годин до повної готовності м'яса.
Поки варитися бульйон, очистити цибулю і нарізати її тонкими півкільцями.
Потім розтопити на високій сковороді вершкове масло і викласти в неї цибулю.
Тушкувати цибулю потрібно на невеликому вогні під кришкою протягом 1 години. Вона не повинна підгоріти, а тільки поступово набути коричневого кольору і м'якого кремового вигляду, за рахунок довгої теплової обробки.
Вийняти з бульйону горошини перцю і м'ясо. Бульйон поперчити за смаком і покласти в нього смажену цибулю. Варити хвилин 15-20.
Поки суп вариться, скибочки хліба підсушити на сковороді або в тостері.
Сир натерти на середній тертці і розкласти його на тости. Потім поставити тости в мікрохвильову піч, щоб сир трохи розплавився, але не потік.
Подавати суп слід гарячим, а в тарілку покласти тост із розплавленим сиром.