Горіхово-овочеві кульки
Кількість порцій - 5
Час приготування - 20 хв

Горіхово-овочеві кульки

Горіхово-овочеві кульки - дуже смачна і оригінальна закуска. Рецепт приготування цієї закуски дуже простий і займає за часом всього 15-20 хвилин. Горіхи для кульок можна брати різних видів: волоські, арахіс, кешью, фундук. Зовні кульки виходять приголомшливо апетитними і красивими, вони прикрасять будь-який святковий стіл. Але горіхово-овочеві кульки - це не тільки смачне і гарне, але і корисне сироїдне блюдо, адже овочі і горіхи, що входять до складу закуски, не піддаються тепловій або термічній обробці.

Інгредієнти

  • Стебло селери - 1 шт.
  • Цибуля-порей - 6 ст. л.
  • Мигдаль - 200 г.
  • Морква - 2 шт.
  • Горіхи волоські - 150 г.
  • Сіль крупна - 1 ч. л.
  • Соус соєвий - 2 ч. л.
  • Шавлія - за смаком
  • Кмин мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Горіхи замочити у воді на 1 годину, після чого злити воду, обсушити горіхи на паперовому рушнику.

  • 02

    Моркву і цибулю очистити, перекласти в чашу блендера, додати селеру, подрібнити. Додати в блендер горіхи, сіль, кмин, шавлію, соєвий соус, ще раз подрібнити до однорідної маси.

  • 03

    Зліпити з маси в блендері кульки, кожен раз змочуючи руки в мисці із водою. Покласти кульки на сушку на 1 годину при температурі 60ºС. Кульки повинні бути сухі зовні і м'які всередині. При необхідності зменшити температуру. Подавати теплими.