Горіховий торт без борошна
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Горіховий торт без борошна

Торт відноситься до тих страв, вік і джерело появи яких точно невідомі. Історики вважають, що перші торти з'явилися приблизно 2000 років тому в Італії, так як слово «торт» в перекладі з італійської означає щось хитромудре і красиво прикрашене. Є також версія, що торти могли з'явитися в Греції. На її території були знайдені фрески з аплікаціями і малюнками пиріжків. Але як би там не було, сьогодні законодавицею моди у світі тортів вважається Франція. Хоча широко відомі в світі і німецькі, і австрійські, і російські торти. Сьогодні представляємо вам прекрасний рецепт торту без борошна. Такий торт відмінно підійде і до чаю, і до кави. Перевагою такого торту є той факт, що крем до нього можна зробити будь-який.

Інгредієнти

  • Яйця - 3 шт.
  • Фундук (подрібнений) - 200 г.
  • Розпушувач для тіста - 1 ч. л.
  • Цукор - 80 г.
  • Вершкове масло - 100 г.
  • Молоко згущене варене - 370 г.
  • Борошно - 20 г.

Етапи приготування

  • 01

    Горіхи подрібнити в кавомолці або кухонному комбайні.

  • 02

    Горіхи, яйця, цукор, розпушувач змішати.

  • 03

    Форму (на 1 літр) змастити маслом і посипати борошном. Викласти масу.

  • 04

    Випікати в духовці до готовності 10 - 15 хвилин (або близько 5 хвилин при 900 Вт в мікрохвильовці).

  • 05

    Охолодити приблизно 3-5 хвилин.

  • 06

    Згущене молоко збити з вершковим маслом.

  • 07

    Розрізати корж, змастити згущеним молоком. Торт можна посипати горіхами, цукровою пудрою, прикрасити, збитими вершками і фруктами або полити розтопленим шоколадом.