Горіхові меренги з шоколадом
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 45 хв

Горіхові меренги з шоколадом

Цей ніжний і повітряний як поцілунок десерт, батьківщиною якого вважається Франція, ми частіше називаємо «безе», проте на Заході для його позначення частіше використовують слово «меренга». Для цих смачних ласощів є і ще одна жартівлива, але точна назва, пов'язана з технологією їх приготування – «забуте печиво». Справа в тому, що для отримання повітряної і тягучої текстури всередині і хрусткої скоринки зовні десерт після випікання обов'язково потрібно залишити «відпочити» в теплій духовці приблизно на годину. Але зовсім забувати про нього все-таки не варто, та й не вийде – дуже вже він смачний. Вашій увазі горіхові меренги з шоколадом – те, що потрібно для приємного проведення часу в затишному сімейному колі.

Інгредієнти

  • Кеш'ю - 100 г
  • Яйця - 6 шт.
  • Цукор - 250 г
  • Сіль - дрібка
  • Вершки 33-35% - 150 мл
  • Молочний шоколад - 100 г
  • Сметана 25-30% - 100 г
  • Рослинна олія - 1 ст.л.

Етапи приготування

  • 01

    За допомогою кавомолки або блендера подрібніть кешью в порошок.

  • 02

    Духовку нагрійте до 120°C.

  • 03

    Білки відокремте від жовтків (жовтки нам не знадобляться). Білки трохи охолодіть, додайте дрібку солі і почніть збивання.

  • 04

    Не перестаючи збивати, порціями введіть цукор і горіховий порошок. Готову масу перекладіть у кондитерський мішечок.

  • 05

    Два противні застеліть пергаментним папером. За допомогою циркуля намалюйте на ній кружечки діаметром 5-6 см і змастіть папір рослинною олією.

  • 06

    Потім на кожен кружок вичавіть з мішечка білкову масу. Поставте противень в нагріту духовку на 45 хвилин. Після злегка відкрийте духовку і залиште в ній меренги ще на 1 годину, щоб вони добре підсохли.

  • 07

    Тим часом шоколад розламайте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, потім дайте йому охолонути до кімнатної температури.

  • 08

    Вершки збийте в піну, після чого обережно додайте до них розтоплений шоколад і сметану, акуратно перемішайте масу.

  • 09

    Готові меренги промастіть цим шоколадним кремом і з'єднайте один з одним по дві. Приберіть тістечка в прохолодне місце і залиште приблизно на 2 години до застигання крему.