Гострий цибульний соус
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Гострий цибульний соус

Як відомо, в багато які страви цибулю додають для приємного аромату. Хоча вона і не надто насичена і концентрована, але це навіть на краще. Адже такий аромат не в'їдається, проте все таки викликає бажання спробувати страву. Думаємо, в соусі цибуля теж відіграє дуже важливу роль. Крім аромату вона надає ще й гарний смак. Як відомо, м'ясо дуже любить цибулю, тому такий соус можна подавати і до м'яса, і до гарніру теж. Тому що томат-пюре - це досить універсальний томат, який буде до речі скрізь. Ну а цибуля тільки чудово доповнить весь соус. Тільки не захоплюйтеся - адже він досить гострий, але якщо в міру - то дуже смачний.

Інгредієнти

  • Борошно - 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 2 ст. л.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Томат-пюре - 2 ст. л.
  • Сiль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Зелень кропу - 20 г.
  • Вода - 400 мл.
  • Оцет - 1 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Муку підсмажити на маслі і розвести водою.

  • 02

    Цибулю почистити, нарізати маленькими шматочками і протушкувати. Додати томат-пюре, сіль, перець і оцет.

  • 03

    Додати посічену зелень і з'єднати з соусом. Проварити 5 хвилин.