Гострі грибочки
Кількість порцій - 5
Час приготування - 40 хв

Гострі грибочки

Здивувати гостей пікантною стравою легко, якщо приготувати гостренькі грибочки. В глибокій старовині, гриби подавалися тільки на стіл фараонам і вважалися виключно їжею богів, простому народу вони були недоступні. Сама Клеопатра віддавала перевагу грибам замість м'яса, самостійно додавала до них спеції і стежила за процесом готування. Цілющі властивості грибів сьогодні вже відомі усім: вміст антиоксидантів, вітамінів, білків, вуглеводів і інших корисних цінностей. Досі учені не перестають дивувати новими відкриттями, і активно застосовують гриби в лікарських препаратах. Зараз гриби особливо популярні в кулінарії, і кожен може насолодитися їх смаком.

Інгредієнти

  • Гриби (печериці) - 1 кг.
  • Перець середньої гостроти - 2 шт.
  • Часник - 3 шт.
  • Оливкова олія - 5 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Зелень - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Гриби (шампіньйони) помити. Видалити ніжки і нарізати четвертинками.

  • 02

    Часник очистити і дрібно порубати. Гострий перець нарізати на маленькі шматочки. У сковороду налити олію. Не чекаючи доки та підігріється, всипати подрібнені овочі.

  • 03

    Просмажити на середньому вогні. Додати гриби. Посолити. Смажити до повного випарювання води. У кінці готування закинути січену петрушку.