Існує величезна різноманітність відкритих і закритих бутербродів. Готуючи бутерброди, можна проявити свою фантазію і вигадку. На їх приготування йде мало часу, вони підходять до сніданку, полуденка, вечері. Бутербродами втамовують голод під час походів у ліс, на пікнік, на роботу, а красиво оформлені бутерброди можуть стати окрасою будь-якого святкового столу. Овочеві бутерброди відрізняються від класичних, так як основою для них служить не шматочок хліба, а який-небудь овоч. Овочеві бутерброди не тільки оригінальні, але і малокалорійні, особливо підходять для тих, хто стежить за фігурою і вагою. У поєднанні з рибою і морепродуктами овочеві бутерброди приємно здивують Вас своїм смаком і ароматом.
Огірки промити й нарізати часточками фігурним ножем.
На кожен шматочок покласти трохи майонезу.
Потім нарізати червону рибу тоненькими шматочками або просто взяти нарізку червоної риби.
Згорнути зі шматочків червоної риби невеликі "трояндочки" і викласти їх зверху на шматочки огірка.
Потім розкласти трохи червоної ікри.
Дрібно нарізати зелену цибулю і посипати зверху.
З помідора зробити трояндочку і прикрасити блюдо.