Овочеві нагетси - це легка холодна закуска або гарнір до основних страв, до м'яса і риби. Блюдо для прихильників правильного і здорового харчування, в ньому міститься мінімум калорій, так як до складу входять тільки овочі: броколі, морква, картопля, цибуля, які запікаються в духовці, а не смажаться на сковороді. А якщо не вмочувати нагетси в яйця, то вони можуть стати повністю пісною стравою. Гірчиця в даному рецепті додає нагетсам особливу пікантну родзинку. Їх можна готувати про запас і зберігати в морозильній камері. Готові нагетси подають з соусом або кетчупом.
У шкірці відварити картоплю і окремо броколі. Нарізати цибулю півкільцями. Морквину очистити і нарізати кружальцями. Часник дрібно нарізати.
У сковороді розігріти масло і додати цибулю. Обсмажити 3 хвилини. Додати часник. Смажити ще 2 хвилини.
Додати моркву. Тушкувати 10 хвилин. Овочі остудити.
Яйця збити віночком. Деко застелити пергаментом. Овочі викласти в подрібнювач.
Посолити, поперчити і добавити гірчицу. Добре перемішати.
З тіста руками сформувати кульки. Кожну кульку вмочити в яйце, борошно, сухарі.
Викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин при 200°C. Перегорнути, запікати ще 10 хвилин.