Овочеві нагетси
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Овочеві нагетси

Овочеві нагетси - це легка холодна закуска або гарнір до основних страв, до м'яса і риби. Блюдо для прихильників правильного і здорового харчування, в ньому міститься мінімум калорій, так як до складу входять тільки овочі: броколі, морква, картопля, цибуля, які запікаються в духовці, а не смажаться на сковороді. А якщо не вмочувати нагетси в яйця, то вони можуть стати повністю пісною стравою. Гірчиця в даному рецепті додає нагетсам особливу пікантну родзинку. Їх можна готувати про запас і зберігати в морозильній камері. Готові нагетси подають з соусом або кетчупом.

Інгредієнти

  • Картопля - 2 шт
  • Морква - 3 шт.
  • Броколі - 250 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливкова олія - 30 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Гірчиця - 2 ч. л.
  • Борошно - 60 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Панірувальні сухарі - 60 г.

Етапи приготування

  • 01

    У шкірці відварити картоплю і окремо броколі. Нарізати цибулю півкільцями. Морквину очистити і нарізати кружальцями. Часник дрібно нарізати.

  • 02

    У сковороді розігріти масло і додати цибулю. Обсмажити 3 хвилини. Додати часник. Смажити ще 2 хвилини.

  • 03

    Додати моркву. Тушкувати 10 хвилин. Овочі остудити.

  • 04

    Яйця збити віночком. Деко застелити пергаментом. Овочі викласти в подрібнювач.

  • 05

    Посолити, поперчити і добавити гірчицу. Добре перемішати.

  • 06

    З тіста руками сформувати кульки. Кожну кульку вмочити в яйце, борошно, сухарі.

  • 07

    Викласти на деко. Поставити в духовку на 10 хвилин при 200°C. Перегорнути, запікати ще 10 хвилин.