Вівсяні ботончики "Гранола"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Вівсяні ботончики "Гранола"

Перекушувати шоколадними батончиками зі штучними добавками вже давно не модно. Краще обрати здорову альтернативу під назвою "гранола". На Заході цей продукт із суміші пластівців, родзинок і насіння давно завоював популярність як чудовий перекус. По суті гранола - це розсипчасті мюслі домашнього приготування, які можна подати до сніданку або навіть використовувати як наповнювач для морозива або фруктових салатів. Проте в цьому рецепті ми пропонуємо дещо інший, ще більш цікавий варіант: запекти гарнолу у вигляді батончиків, які зручно носити з собою, - тоді у вас під рукою завжди буде чим перекусити. До речі, ви можете доповнити суміш будь-якими горішками, сушеними ягодами, кунжутом - справа виключно вашого смаку.

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 180 г
  • Коричневий цукор - 150 г
  • Мед - 4 ст.л.
  • Вівсяні пластівці - 400 г
  • Апельсин - 1 шт.
  • Родзинки - 100 г
  • Кориця мелена - 1 ч.л.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку нагрійте до 190°C.

  • 02

    З апельсина зніміть цедру.

  • 03

    У великій каструлі розтопіть вершкове масло. Додайте цукор, мед, корицю і цедру апельсина, перемішайте.

  • 04

    Нагрівайте суміш на повільному вогні до повного розчинення цукру.

  • 05

    Зніміть каструлю з вогню і до отриманого сиропу всипте вівсяні пластівці і родзинки, все добре перемішайте.

  • 06

    Квадратну форму для випікання застеліть пергаментним папіром, змастіть її маслом і викладіть суміш для граноли. Рівномірно розподіліть суміш і утрамбуйте ложкою. Випікайте у розігрітій духовці 15-20 хвилин - до золотистого кольору, потім дайте остигнути і наріжте квадратиками.