Вівсяна галета з вишнею - це прекрасний вітамінний сніданок у французькому стилі. Готується вона без яєць і молочних продуктів, тому особливо доречна під час посту. Галета являє собою відкритий пиріг із фруктовою начинкою. Замість вишні для начинки можна використовувати будь-які сезонні або заморожені ягоди і фрукти: сливу, малину, смородину, груші, яблука і т.д. Замість рікоти в тісто додають протертий сир. Щоб пиріг був солодший, можна додати пару столових ложок цукру або підсолодити вишню. Легка пісна вівсяна галета з вишнею - блюдо, яке підходить всім любителям солодкого, що стежать за своєю фігурою.
Відправити пластівці в подрібнювач. Пересипати в миску, додати борошно. Додати рікоту. Перемішати в крихту. Додати кефір.
Замicити тісто, накрити плівкою на 30 хвилин.
Вимити вишню і видалити кісточки. Посипати цукром і крохмалем, перемішати.
Пергамент посипати невеликою кількістю борошна. Розкачати тісто шириною приблизно, 0,3 см, відразу на пергаменті. Посипати коричневим цукром.
Ближче до центру викласти вишню, залишаючи місце для загибів. Приблизно 4 -5 см. По центру викласти вишню, залишаючи місце для загинів. Защипнути края.
Відправити в розігріту духовку до 180°C градусів. Випікати 40 хвилин.