Вівсяна галета з вишнею
Кількість порцій - 5
Час приготування - 50 хв

Вівсяна галета з вишнею

Вівсяна галета з вишнею - це прекрасний вітамінний сніданок у французькому стилі. Готується вона без яєць і молочних продуктів, тому особливо доречна під час посту. Галета являє собою відкритий пиріг із фруктовою начинкою. Замість вишні для начинки можна використовувати будь-які сезонні або заморожені ягоди і фрукти: сливу, малину, смородину, груші, яблука і т.д. Замість рікоти в тісто додають протертий сир. Щоб пиріг був солодший, можна додати пару столових ложок цукру або підсолодити вишню. Легка пісна вівсяна галета з вишнею - блюдо, яке підходить всім любителям солодкого, що стежать за своєю фігурою.

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці - 90 г.
  • Борошно - 90 г.
  • Вишня - 550 г.
  • Рікота - 100 г.
  • Кефір - 50 г.
  • Крохмаль кукурудзяний - 10 г.
  • Цукор - 10 г.
  • Коричневий цукор - 10 г.

Етапи приготування

  • 01

    Відправити пластівці в подрібнювач. Пересипати в миску, додати борошно. Додати рікоту. Перемішати в крихту. Додати кефір.

  • 02

    Замicити тісто, накрити плівкою на 30 хвилин.

  • 03

    Вимити вишню і видалити кісточки. Посипати цукром і крохмалем, перемішати.

  • 04

    Пергамент посипати невеликою кількістю борошна. Розкачати тісто шириною приблизно, 0,3 см, відразу на пергаменті. Посипати коричневим цукром.

  • 05

    Ближче до центру викласти вишню, залишаючи місце для загибів. Приблизно 4 -5 см. По центру викласти вишню, залишаючи місце для загинів. Защипнути края.

  • 06

    Відправити в розігріту духовку до 180°C градусів. Випікати 40 хвилин.