Паелья з морепродуктами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 2 г

Паелья з морепродуктами

Паелья - це заморський іспанський плов. Асорті морепродуктів: креветки, кальмари, мідії і риба. Зберегти інтригу вам вдасться від початку і до кінця готування: по черзі підключаючи до процесу кожен морський інгредієнт, а наприкінці залити рис з відвару креветок і соком черепашок. У іспанців існує традиція - готувати страву щонеділі, і збираючись всією сім'єю ласувати прекрасним обідом. Дуже тремтливо ​​вони відносяться до паельї ще з 18 століття. Тоді й не підозрювали, що саме їх морський делікатес незабаром стане символом країни, їх візитною карткою і традиційною їжею. На обідньому столі ця страва створює відчуття свята та екзотики, і чесно кажучи, не є частим гостем у повсякденному житті українців.

Інгредієнти

  • Рис - 500 г.
  • Філе риби - 250 г.
  • Креветки (великі) - 12 шт.
  • Мідії - 12 шт.
  • Восьминіг - 12 шт.
  • Кальмар - 200 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 зуб.
  • Червоний солодкий перець - 1/2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Селера - 1 стебло
  • Зелений горошок - 100 г.
  • Орегано - 1/2 ч. л.
  • Бульйон - 1 л.
  • Петрушка - пучок
  • Шафран - щіпка
  • Олія - 150 мл.
  • Помідор - 3 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Філе білої риби нарізати невеликими шматочками. Обсмажити до утворення рум'яної скоринки. Відставити і перейти до креветок.

  • 02

    Креветки розділити на 2 частини: одна - очищена, інша - неочищена (видаляються тільки кишки). Другу частину (неочищену) обсмажити на оливковій олії до рожевого кольору.

  • 03

    Приготувати відвар. Панцирі і голови "очищених" креветок обсмажити на вершковому маслі, залити 350 мл. води. Уварити. Після - процідити. Креветковий відвар готовий!

  • 04

    Наступний на черзі кальмар. Очищені від шкірки кальмари обсмажити.

  • 05

    Перейти до мідій і інших ракушок. Їх помістити в каструлю. Нагріти. Залишити під кришкою.

  • 06

    Підготувати цибулю, червоний перець, часник, селеру, моркву і помідори. Спасерувати на олії цибулю, перець, а потім часник. Потім додати моркву і селеру, нарізані як і усі овочі - кубиками. В останню чергу підкинути помідори (без шкірки і насіння). Перемішати. Пасерувати 3 хвилини.

  • 07

    Коли овочі будуть готові, насипати до них рис. Обсмажити пару хвилин і додати горошок. Приправити орегано (материнкою).

  • 08

    У бульйон додати шафран. Дати розчинитися. Залити рис сумішшю із бульйону і креветкового відвару. А також в суміш можна додати сік ракушок, який вони виділили, настоюючись у каструлі. Готувати рис на сильному вогні 5 хвилин.

  • 09

    Викласти на рис рибу (раніше підготовлену), кальмари, креветки. На слабкому вогні варити ще 15 хвилин.

  • 10

    На поверхню паельї викласти креветки обсмажені (неочищені, в панцирі) і половинки ракушок. Готувати пару хвилин. Потім вимкнувши вогонь, дати настоятися 10 хвилин.

  • 11

    Подавати в сковороді, присипавши петрушкою. Паелья готова!