Пахлава з медовим сиропом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Пахлава з медовим сиропом

Східні солодощі відомі й улюблені в усьому світі, а медова пахлава - одна з самих популярних східних солодощів. Пахлава - медові ласощі з горіховим присмаком. Батьківщина цього кондитерського виробу - Османська імперія. Історики стверджують, що перша пахлава була приготована для турецького султана в далекому XV столітті. Складові запропонованого рецепта - тонке листкове тісто, горіхова начинка, медовий сироп. Для спрощення процесу приготування пахлави можна використовувати листкове тісто, яке продають у магазині. Для начинки використовуються волоські горіхи і мигдаль. Після того, як солодкий, ароматний і дуже корисний медовий сироп просочить пахлаву, вона готова.

Інгредієнти

  • Горіхи волоські - 200 г.
  • Мигдаль - 120 г.
  • Кориця мелена - за смаком
  • Горіх мускатний мелений - за смаком
  • Пудра цукрова - 200 г.
  • Тісто листкове - 360 г.
  • Масло вершкове - 160 г.
  • Лимони - 1 шт.
  • Мед - 200 г.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду, обсмажити горіхи до рум'янцю, подрібнити за допомогою качалки, додати спеції, половину цукрової пудри, ретельно перемішати.

  • 02

    Розкласти тісто на столі, розрізати на кілька прямокутних аркушів. Застелити деко для випікання харчовим папером і змастити її маслом.

  • 03

    Розтопити вершкове масло. Викласти кілька аркушів тіста змащуючи кожен топленим маслом на деко. Зверху викласти обсмажені горіхи. Зверху викласти другу половину листів, змащуючи кожен топленим маслом.

  • 04

    Розрізати невеликими квадратами, поставити в духовку на 30-35 хвилин, випікати при температурі 180ºС. У разі, якщо тісто стане швидко темніти, накрити зверху деко фольгою .

  • 05

    Змішати в мисці мед, другу половину цукрової пудри, сік лимона, налити 100 мл води, поставити суміш на вогонь. Нагрівати, поки мед не розчиниться. Варити на маленькому вогні протягом 3-4 хвилин.

  • 06

    Дістати готову пахлаву із духовки, залити зверху приготованим сиропом, дати 1-2 години просочитися пахлаві.