Палтус у зеленому соусі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Палтус у зеленому соусі

Палтус у зеленому соусі - один із численних рецептів приготування цієї риби сімейства камбалових. Низький рівень калорійності палтуса і вітамінно-мінеральний склад дозволяє віднести рибу до корисних і дієтичних продуктів. Багатий на вміст вітамінів групи А, В1, В2, В5, В6, В12, Е і D хімічний склад риби вважається головною користю палтуса для організму людини. Крім цього, корисні властивості палтуса полягають у вмісті семи амінокислот, яких потребує людський організм. Відмінно поєднується м'ясо палтуса в зеленому соусі, прикрашене шматочками лимона, з картопляним пюре і з овочевими інгредієнтами.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Палтус - 600 г.
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Вода - 150 мл.
  • Бульйонний кубик - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 1 ч. л.
  • Вершки - 100 мл.
  • Зелений горошок заморожений - 225 г.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У невелику каструлю влити вино та воду, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, кинути в каструлю кубик, додати горошок, варити 5 хвилин. Прибрати з вогню, остудити, подрібнити в блендері до стану пюре.

  • 02

    Змішати окремо в мисці вершки із борошном, ретельно перемішати. Потім, додати вершкову суміш у пюре. Додати за смаком сіль і подрібнену цибулю.

  • 03

    Рибу розрізати на 4 шматки, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду із вершковим маслом, обсмажити рибу з обох боків до золотистого кольору.

  • 04

    При подачі викласти рибу на гарячі тарілки, залити соусом, прикрасити зеленню і вершками.