Думаємо, всі чули про корисні властивості капусти. При чому кожен вид її має свої переваги. Ми вирішили зібрати різні види капусти в одній страві. Спробуйте і ви. Адже, наприклад, у білокачанній капусті вітаміну С більше, ніж у мандаринах. У пекінській капусті дуже багато аскорбінової кислоти. Фосфор і кальцій - ось далеко неповний список корисних елементів, які містить брокколі. До речі, про цей вид капусти. Даремно всі думають, що броколі - це тільки їжа для дітей, для дорослих вона також має багато корисних речовин. У кольрабі дуже багато глюкози, і вона вважається дієтичним продуктом. Все разом - це відмінна некалорійна става, яка порадує вас своєю користю і приємним смаком.
Відрізати від кожної капусти, що є качанною, приблизно по 300 грам, а броколі та цвітну капусту розібрати на великі суцвіття. Розрізати очищені від зеленої шкірки кольрабі.
В каструлі розтопити вершкове масло і викласти спочатку такі види капусти, як качанна біла та червона, потім кольрабі. П’ять - сім хвилин тушкувати під кришкою. Далі викласти в каструлю кольорову капусту, совайську та броколі та тримати на вогні ще п’ять хвилин. Додати шматочок пекінської капусти, гілочку розмарину, посолити, поперчити.
Полити вміст лимонним соком, зняти з вогню та відправити до духовки, розігріту до 200°С на десять хвилин. Після цього дістати каструлю, вийняти гілочку розмарину та посипати тертим сиром і повернути до духовки – до того часу, поки сир не розплавиться.