Каструля із сімома капустами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 30 хв

Каструля із сімома капустами

Думаємо, всі чули про корисні властивості капусти. При чому кожен вид її має свої переваги. Ми вирішили зібрати різні види капусти в одній страві. Спробуйте і ви. Адже, наприклад, у білокачанній капусті вітаміну С більше, ніж у мандаринах. У пекінській капусті дуже багато аскорбінової кислоти. Фосфор і кальцій - ось далеко неповний список корисних елементів, які містить брокколі. До речі, про цей вид капусти. Даремно всі думають, що броколі - це тільки їжа для дітей, для дорослих вона також має багато корисних речовин. У кольрабі дуже багато глюкози, і вона вважається дієтичним продуктом. Все разом - це відмінна некалорійна става, яка порадує вас своєю користю і приємним смаком.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна - 300 г.
  • Капуста савойська - 300 г.
  • Капуста пекінська - 300 г.
  • Капуста кольорова - 300 г.
  • Капуста броколі - 300 г.
  • Кольрабі - 300 г.
  • Сир - 300 г.
  • Масло вершкове - 50 г.
  • Лимон - 20 г.
  • Розмарин - 20 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відрізати від кожної капусти, що є качанною, приблизно по 300 грам, а броколі та цвітну капусту розібрати на великі суцвіття. Розрізати очищені від зеленої шкірки  кольрабі.

  • 02

    В каструлі розтопити вершкове масло і викласти спочатку такі види капусти, як качанна біла та червона, потім кольрабі. П’ять - сім хвилин тушкувати під кришкою. Далі викласти в каструлю кольорову капусту, совайську та броколі та тримати на вогні ще п’ять хвилин. Додати шматочок пекінської капусти, гілочку розмарину, посолити, поперчити.

  • 03

    Полити вміст лимонним соком, зняти з вогню та відправити до духовки, розігріту до 200°С  на десять хвилин. Після цього дістати каструлю, вийняти гілочку розмарину та посипати тертим сиром і повернути до духовки – до того часу, поки сир не розплавиться.