Панна котта - це класичний італійський десерт. Дослівно його назву можна перекласти як варений крем. Він смачний як у чистому вигляді, так і з різними добавками - фруктами і соусами. Гранатова панна котта - це дуже ніжний, соковитий і апетитний десерт, в основі якого лежать вершки і желатин. Для розливу суміші краще використовувати металеві формочки. Перед подачею на стіл, щоб вийняти панна коту із формочок, потрібно опустити дно формочки в гарячу воду і почекати кілька секунд, таким чином легше буде вийняти желе. Виклавши десерт на блюдо, зверху його поливають гранатовим соком і прикрашають зернами граната. Такі ласощі припадуть до душі і до смаку кожному.
У першій мисці змішати 10 г. желатину і 4 ст. л. холодної води, в другій - 5 г. желатину і 2 ст. л. води. Залишити на 10 хвилин.
У першу миску з 10 г. желатину додати молоко і вершки, всипати цукор і ваніль, поставити суміш на вогонь, на маленькому вогні підігріти, помішувати поки желатин не розчиниться. Важливо не доводити суміш до кипіння.
Остудити суміш, після чого розлити по склянках, прибрати в холодильник.
В іншу миску, з 5 г. желатину додати гранатовий сік і апельсиновий сироп, поставити на вогонь, на маленькому вогні підігріти, до розчинення желатину.
Дістати стакани з вершковим кремом, який повинен досить добре застигнути, вилити в кожну склянку гранатову суміш, повторно прибрати в холодильник до повного застигання. Можна прикрасити зверху зернами граната.