Паштет з курячої печінки з сиром і часником
Кількість порцій - 4
Час приготування - 45 хв

Паштет з курячої печінки з сиром і часником

Прочитавши на упаковці склад паштету з магазину, Ви задумалися? Приготуйте паштет своїми руками. Смачно, корисно, без всяких загусників і барвників! Домашній паштет, звичайно ж, не йде ні в яке порівняння з тим, що продається в магазині. Відмінна холодна закуска або намазка на бутерброди. Печінковий паштет можна готувати з печінки свинячої, курячої, качиної, але треба відзначити, що з курячої печінки він виходить більш ніжним. Особливість запропонованого рецепту в тому, що печінку попередньо обсмажують, а потім тушкують із вершками. На наступному етапі приготування Вам знадобиться блендер. Залишилося додати в печінкову масу вершкове масло, часничок і натертий сир і запекти в духовці. Паштет готовий!

Інгредієнти

  • Печінка куряча - 300 г.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Морква - 0,5 шт.
  • Вершки - 70 мл.
  • Масло вершкове - 70 г.
  • Сіль - за смаком
  • Олія рослинна - 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Майоран - за смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Сир твердий - 30 г.

Етапи приготування

  • 01

    Очистити і промити курячу печінку. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, обсмажити печінку.

  • 02

    Очистити і подрібнити моркву з цибулею, обсмажити на олії на сковороді. Наприкінці додати до цибулі і моркви майоран, сіль і перець. Викласти печінку, вилити вершки, тушкувати на маленькому вогні.

  • 03

    Остудити суміш, подрібнити за допомогою блендера до однорідності. Додати розм'якшене вершкове масло, дрібно нарізаний часник і натертий сир. Повторно перемішати.

  • 04

    Викласти паштет у форму, поставити в духовку на 30 хвилин, запікати при температурі 150°С.