Паштет із копченим лососем і кропом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Паштет із копченим лососем і кропом

Паштет із копченим лососем і кропом - цікавий варіант рибного паштету. Для рибних паштетів можна використовувати варену, солону або копчену рибу. У запропонованому рецепті це копчений лосось. У традиційних рецептах рибного паштету пропонується подрібнити рибу до однорідної маси. Особливість цього рецепту в тому, що половину зазначеної в рецепті кількості копченого лосося потрібно подрібнити у блендері, змішавши з сиром маскарпоне і кропом, а другу половину додати в однорідну масу у вигляді маленьких шматочків. Паштет можна подавати як закуску, а можна намазувати на бутерброди або розкласти в кошички з листкового тіста. У будь-якому випадку паштет буде відмінною прикрасою святкового столу.

Інгредієнти

  • Сир маскарпоне - 230 г.
  • Кріп - 2 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Лосось копчений - 115 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У чашу блендера викласти сир маскарпоне. Подрібнити кріп, додати його в чашу блендера, влити також лимонний сік.

  • 02

    Нарізати дрібними шматочками лосось, половину додати в чашу блендера, подрібнити за допомогою блендера до однорідної маси.

  • 03

    Викласти рибну масу з чаші блендера в миску, додати другу половину нарізаного лосося, перемішати, додати сіль і перець за смаком.