Паста "Карбонара"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 25 хв

Паста "Карбонара"

Alla carbonara - найзнаменитіша класична італійська підлива/соус до пасти. Карбонара не використовується з короткою і фігурною пастою, тільки зі спагеті високої якості. Основними інгредієнтами пасти Карбонара є: грудинка, яйця і тертий пармезан. Додатково використовують вершки, часник і цибулю. Спагеті Карбонара - страва дуже ситна, з яскравим запахом і пікантним смаком. Головна особливість страви в тому, що соус доходить до готовності від паруючої пасти. Спагеті Карбонара можна готувати з будь-яким беконом і будь-яким сиром, але для традиційної страви італійці використовують в'ялену жирну свинячу грудинку панчетта або сиров'ялені свинні щічки гуанчіале і овечий сир Пекоріно Романо.

Інгредієнти

  • Спагеті - 200 г.
  • Бекон - 150 г.
  • Вершки - 150 мл.
  • Яєчні жовтки - 3 шт.
  • Твердий сир - 50 г.
  • Часник - 2 зубчики
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На сковороді на соняшниковій олії злегка обсмажити дрібно нарізаний часник, додати нарізаний соломкою бекон і добре обсмажити.

  • 02

    Приготувати сирно-вершкову масу: жовтки злегка збити, посолити, поперчити, додати вершки і натертий на дрібній тертці сир, перемішати.

  • 03

    Спагеті відварити відповідно до рекомендацій на упаковці.

  • 04

    Викласти на сковороду гарячі спагеті, додати сирно-вершкову заливку і перемішати.

  • 05

    Змішати спагеті і підсмажений бекон.