Паста з креветками, вершково-томатним соусом і вермутом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Паста з креветками, вершково-томатним соусом і вермутом

Ароматна і пікантна паста з креветками в поєднанні з вершково-томатним соусом з вермутом не залишить байдужим шанувальників італійської кухні, морепродуктів і просто любителів смачно поїсти. Ця страва готується швидко і просто. Бажано взяти пасту тальятелле, спагетті або черепашки і ні в якому разі не переварити. Соус теж важливо не перетримати на вогні. Креветки можна попередньо відварити, в такому випадку час смаження складе всього 30 сек. для кожної сторони. Замість свіжих помідорів можна використовувати готову м'якоть томатів або консервовані помідори. Перед подачею можна посипати пасту розкришеним сиром Фета або рикоттою, які дуже добре поєднуються з креветками.

Інгредієнти

  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Креветки очищені - 450 г.
  • Орегано - 0,25 ст. л.
  • Часник - 3 шт.
  • Вермут - 100 мл.
  • Помідори консервовані - 400 г.
  • Вершки 30% - 150 мл.
  • Паста - 250 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сік лимонний - 0,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти сковороду на середньому вогні, налити олію, додати роздавлений часник і орегано, обсмажувати протягом 1 хвилини.

  • 02

    Додати на сковороду креветки, додати 0,5 ч. л. солі і 0,25 ч. л. чорного меленого перцю. Перемішати, обсмажувати 2 хвилини до золотистого кольору.

  • 03

    Налити в креветки червоний солодкий вермут, додати нарізані кубиками помідори, перемішати, додати вершки, готувати 1 хвилину. Додати наприкінці 0,5 ч. л. лимонного соку, перемішати, прибрати з вогню.

  • 04

    Довести воду в каструлі до кипіння, посолити, відварити пасту, за часом на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці.

  • 05

    Подавати відразу ж, викласти на тарілку пасту, зверху викласти креветки із соусом.