Паста з креветками у вершковому песто
Кількість порцій - 2
Час приготування - 40 хв

Паста з креветками у вершковому песто

Всесвітньо відомо, що паста була винайдена і вперше приготована в Італії. Однак ніхто не знає напевно, якому регіону належало це велике кулінарне відкриття. Тому приїхавши до Італії, ви не рідко можете стати свідком суперечок про те який же регіон володіє першістю у винаході цієї національної страви. Достовірно відомо, що неаполітанці винайшли спосіб сушіння продукту для його довгого зберігання. Паста здавна популярна у всіх верств населення, в тому числі і серед бідняків. Звідси і пішла та давня італійська традиція - їсти пасту голими руками. На території Італії існує більше 600 видів пасти. Ми сьогодні вам пропонуємо приготувати ексклюзивний вид пасти - паста з креветками у вершковому песто.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 30 г.
  • Паста лінгвіні - 150 г.
  • Вершки 33% - 120 мл.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сир пармезан (пекоріно або будь-який твердий сир) - 70 г.
  • Креветки очищені - 150 г.
  • Базилік свіжий - 1 пучок
  • Кедрові горішки - 30 г.
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливкова олія - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    У злегка підсоленій воді приготувати пасту лінгвіні, воду злити.

  • 02

    Приготувати песто. Обірвати з гілок базиліка листя і відправити їх в блендер разом з усіма іншими інгредієнтами (кедровими горішками, часником, оливковою олією і 50 г. тертого сиру).

  • 03

    У великій сковороді розтопити масло на середньому вогні. Додати вершки і приправити перцем. Готувати 6-8 хвилин, постійно помішуючи.

  • 04

    Додати пармезан (20 г.) у вершковий соус, перемішати. Вмішати песто і готувати протягом 3-5 хвилин, поки не загусне.

  • 05

    Креветки очистити і додати до соусу. І готувати їх до повної готовності.

  • 06

    Викласти гарячі лінгвіні в тарілки і зверху полити соусом.